A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Letört fog kezelése

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Üvegszálas felépítések, megerősítések, koronák, betétek

Sokszor előfordul, hogy nagy kiterjedésű töméssel helyreállított fogak eltörnek. A törés leggyakoribb oka vagy a helytelen terápiás javaslat (tömés készítése), vagy az idő során elszuvasodott, alátámasztatlanná vált tömőanyag, illetve foganyag meggyengülése.

ESETBEMUTATÁS: Gyermek frissen kibújt maradó fogának helyreállítása mikroszkópos nagyításban, egy ülésben

A modern műtéti technikákkal, intelligens ragasztóanyagokkal, feszültségeloszlató üvegszálas csapok alkalmazásával ma már a legtöbb olyan fogat is meg tudjuk menteni, melyet még 5-10 évvel ezelőtt eltávolítottak volna.

A röntgenvizsgálatot követően a maradék tömőanyag eltávolítása és a fog alapos kitisztítása után mérlegelnünk kell a gyökérkezelés (újra kezelés), és az esetleges koronahosszabbítás szükségességét.

Letört, sérült fog helyreállítása préskerámia koronával, mikroszkópos nagyításban

A fog helyreállítására több lehetőségünk van: héj, betét, vagy korona

Betét készítésekor lenyomatot veszünk a fogról és technikusunkkal elkészíttetjük a fog hiányzó részét, pl. porcelánból. A következő alkalommal az elkészült restaurációt a fogba ragasztjuk, így betétet készítünk. Ha a fognak nagyobb része hiányzik, sokszor a kis mennyiségű megmaradt ép fogszövet nem nyújt elegendő felületet a betét rögzítéséhez. Ekkor a gyökérben rögzített üvegszálas csappal építjük fel a fogat és koronát készítünk rá.

Előfordul olyan eset is, amikor a fog a modern technika ellenére sem megmenthető. Ilyenkor annyira mélyen van a kitisztított üreg széle, hogy a fog helyreállítása még a fent említett módokon sem valósítható meg (csontszint alatti üreg, hosszában törött fog). Ilyenkor a törött fogat – nehezen kimondva - el kell távolítanunk.

Letört fogát szeretné élethűen helyreállíttatni?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram