A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Régi fogpótlás cseréje implantátumon rögzülő fogsorra – látványos változással

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Páciensünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szeretné rendbe hozatni az alsó fogait, mert a meglévő híd pótlása alatt fáj és gyulladt az ínye, illetve kellemetlen számára, hogy rossz a lehelete.

Megvizsgáltuk a meglévő helyzetet: alul egy rögzített hidat viselt a páciens, mely alatt a fogak szemmel láthatóan rossz állapotban voltak. A régi, rossz széli záródású, pontatlan és tisztíthatatlan híd miatt fogínygyulladás alakult ki, csontpusztulás történt és az erősen visszahúzódott íny miatt a rengeteg lerakódott fogkő is megfigyelhető volt. (A páciens a felső fogpótlásával elégedett volt, szakmailag sem volt indokolt a cseréje, így egyelőre megtartottuk.)

A vizsgálat és a röntgen elemzése után kiderült, hogy az alsó híd pótlást nem tarthatjuk meg, és a meglévő fogakat is el kell távolítani. Ezt követően az ínygyulladás kezelését kezdtük el, illetve ideiglenes alsó fogpótlást készítettünk a páciensnek, hogy ne maradjon fog nélkül.

Kiinduló röntgenfelvétel

Amikor a fogíny meggyógyult és megbizonyosodhattunk arról, hogy megfelelő csontállomány áll rendelkezésre, megtörtént a fogbeültetés. Négy implantátum került az alsó állcsontba, melyekre rögzülhet a kivehető fogsor. Utóbbival a lehúzódott fogíny esztétikáját is sikerült helyreállítani.

Implantátumok, melyekre a stéges fogpótlás kerül

Az eredmény magáért beszél: az egészséges, rózsaszín íny fölött könnyen tisztítható, kivehető, szép fogsora lett páciensünknek, akinek már csak a kontrollvizsgálatra és a megfelelő tisztításra kellett ügyelnie.

Hasonló kezelés iránt érdeklődik?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram